Verplaatsdag naar Pittsburgh
21 mei 2026 - Pittsburgh, Pennsylvania, Verenigde Staten
Het Best Western hotel, prima kamer, ontbijt wat kariger dan in het eerste hotel maar toch genoeg. Kamers zijn wel gehorig. Ligging net aan rand van Gettysburg, met alles op loopafstand, tegenover het National Military Park.
Na het ontbijt en koffers inpakken op weg naar een nieuwe locatie.
Tussenstop bij Flight 93 National Memorial. Hier is Flight 93, van New York naar San Francisco neer gestort (9/11). Bij Cleveland wordt het toestel overgenomen/gekaapt en is dan af gebogen naar Washington. Vliegtuig was bijna leeg, "maar" 40 passagiers. De passagiers hadden via hun telefoon al gehoort wat er met andere vluchten was gebeurd en besloten in opstand tegen de kapers te komen. Hun ingrijpen voorkwam dat het vliegtuig zijn doel haalde maar in plaats daarvan in landelijk gebied neer storte. Dit Memorial is ter ere van alle passagiers van Flight 93.
overzicht van het visitor centrum
Muur met alle namen van de passagier/crewlid en achter houten hek ligt een grote steen, daar is het vliegtuig neer gestort.
De toren met 40 windklokken.
Toen we verder reden begon het te regenen, er is voldoende naar beneden gekomen. Nog boodschappen gedaan want waar we nu zitten is een appartement zonder eten. Dus voor 2 dagen eten gehaald. Vanavond blijven we binnen, morgen gaan we Pittsburgh ontdekken. We zitten op de 10e verdieping.

Auto : Mazda CX 50